Projektni dan 20.05.2022. godine

Projektni dan Dječjeg vrtića Pčelica Bisag održan je 20.05.2022. godine. Vrata vrtića bila su otvorena u jutarnjim satima za roditelje i sve posjetitelje. U svakoj odgojnoj skupini odvijale su se aktivnosti vezane za projekte pojedinih skupina.

Odgojna skupina „Sovice“

Ponuđene aktivnosti koje su se odvijale u ovoj skupini bile su modeliranje plastelinom, senzomotoričke vrećice, dječje pjesme i šuškalice, čitanje taktilnih slikovnica, te pravljenje i degustacija soka od naranče. Djeca su uz prisutnost roditelja sudjelovala u svim aktivnostima. Roditelji su imali priliku upoznati dio našeg rada, te im je bilo omogućeno aktivno sudjelovanje.

Odgojna skupina „Balončići“

Kako bismo zaokružili i prezentirali rad na projektu “U svijetu priča i bajki” organizirali smo Projektni dan. Zamišljen kao izložba radova na projektu u vidu plakata, slikovnica i mape u hodniku vrtića. Roditelji su bili pozvani da nam se pridruže u vremenu od 9-10h kako bi zajedno proveli planirane aktivnosti. Aktivnosti su motivirane pričom “Cvijet koji leti”, a od sredstva i materijala za rad ponudili smo temperu, kistove, papir (bojanje cvjetova), plastične žlice, bijeli papir, kolaž papir raznih boja izrezan na komadiće, ljepilo u stiku, flomastere (leptirići), plastelina i plastične tanjuriće za miješenje i oblikovanje (leptir, cvijet). Tokom trajanja aktivnosti djeca su se mijenjala u radu sa ponuđenim materijalom. Od velike pomoći bili su i prisutni roditelji i jedna odgojiteljica, koji su sudjelovali u radu sa svom djecom pomažući im kad je to bilo potrebno.

Neka djeca su otišla na igru u centre aktivnosti dok su neki još bojali, lijepili, oblikovali. Tako su u frizerskom centru, djeca tetu Vlatku pozvala na frizuru, a u obiteljskom pripremili su doručak za sve prisutne. U skupini je vladala opuštena, suradnička atmosfera zajedništva. Zahvaljujemo teti Vlatki, mami Mateji, tati Dariju sto su si dopustili da ponovo budu djeca i uljepšali nam dan svojim dolaskom. Zahvaljujući njima i dječjem interesu za aktivnost dan nam je protekao u ugodnom i radnom druženju.

Odgojna skupina „Točkice“

Projekt kukci kojim se skupina Točkice bavila tijekom cijele pedagoške godine zaokružen je izložbom plakata i mapa. Izložba je bila otvorena na projektni dan kada su bile i organizirane aktivnosti za djecu i roditelje kao aktivne sudionike čime se ovaj projekt zaključuje i privodi kraju. Aktivnosti koje su izabrane za taj i u koje su se uključili dvoje roditelja bile su organizirane na vanjskom prostoru vrtićkog igrališta. Sadržaj aktivnosti bio je dovršetak gradnje hotela kukaca, traženje i istraživanje kukaca na igralištu, izrada kukaca, crtanje hotela i kukaca, dokumentiranje aktivnosti fotoaparatom te ponavljanje pjesmice Idu idu mravi. Za provedbu navedenog bili su potrebni sljedeći materijali: drva (razni oblikovani i neoblikovani oblici), ostali prirodni materijali potrebni za gradnju (dijelovi cigle, crijepa, kamenja, kukuruza, lišća…), glinamol, papiri, flomasteri, bojice, pastele, povećala i fotoaparat. Po završetku aktivnosti djeca su zajedno s odgojiteljima pogledala izložbu i prisjetila se nekih zanimljivosti kojim smo se bavili u tijeku projekta.

Zahvaljujemo svim roditeljima i ostalim posjetiteljima koji su odvojili dio svog vremena i aktivno sudjelovali u realizaciji „Projektnog dana“.