Vrtić Pčelica Bisag posjetio Osnovnu školu Bisag

Budućnost u susretu

U ponedjeljak, 22. travnja 2024. Osnovnu školu Bisag posjetila je živahna skupina predškolaca i odgojna skupina Točkice iz Dječjeg vrtića Pčelica Bisag u pratnji svojih odgojiteljica Tamare Malunac i Manuele Matak.

Bila je to prilika da budući učenici istraže svoje novo okruženje tijekom razgledavanja školskih prostora i upoznavanja s djelatnicima škole. U školi su otkrivali svaki kutak, od tajništva i računovodstva do školske zbornice i knjižnice, a domaćini su bili buduća razrednica Kristina Melnjak i učiteljica prvog razreda Marijana Vnučec. Ova iskustva  omogućila su im da se upoznaju s atmosferom škole, učiteljima i novim prijateljima.

Organizacija ovakvih susreta već je tradicionalna, a za njihovo uspješno odvijanje pobrinuo se pedagog Branimir Vincek, akcentirajući važnost suradnje  vrtića i škole u pripremi djece za prvi razred osnovne škole. Ova inicijativa ne samo da olakšava tranziciju iz vrtića u školu, već i gradi mostove između ovih dviju ustanova, stvarajući tako kontinuitet sigurnosti na djetetovom obrazovnom putu.